top of page
G&K_GRADIENT-BLAUW-ROOD.png
  • Foto van schrijverGeuren en Kleuren

Stichting DON lanceert podcast over leven met diabetes type 1 geproduceerd door Geuren & Kleuren Media

Bijgewerkt op: 6 jun.

Met trots lanceren wij een nieuwe podcastserie voor Stichting DON. Deze podcast, gehost door Maarten de Gruyter, oprichter van Stichting DON, en Roxanne Kwant, presentatrice en content creator, biedt een diepgaand en persoonlijk inzicht in het leven met diabetes type 1. Beide hosts hebben zelf ook diabetes type 1 en delen hun ervaring met onderwerpen die niet vaak genoeg besproken worden.


In "Insuline Mijn Benzine", die op 31 mei 2024 live gaat, delen Maarten en Roxanne hun uiteenlopende levens en de gemeenschappelijke uitdaging die diabetes type 1 met zich meebrengt. Zonder het bijspuiten van insuline hebben zij geen leven; letterlijk. Deze ziekte beïnvloedt alles wat ze doen, en andersom. In zes afleveringen bespreken zij diverse thema's zoals seks, drank en drugs, pubertijd en school, sport, afvallen, zwangerschap, acceptatie en onbegrip, werken en vakantie.


Elke aflevering behandelt een nieuw thema en beantwoordt ingezonden vragen van luisteraars. Daarnaast schuiven spraakmakende gasten aan die elk op hun eigen manier met diabetes type 1 te maken hebben. Luisteraars kunnen eerlijke en ongecensureerde gesprekken verwachten met onder andere professioneel kitesurfer Gijs Wassenaar, internist en wetenschapper prof. dr. Eelco de Koning, en Kaylee van Buuren, die strijdt voor het behoud van haar militaire status.


Roxanne Kwant over "Insuline Mijn Benzine" bij NPO Radio 1Deze podcast is speciaal bedoeld voor jongeren die leven met diabetes type 1 en biedt hen waardevolle inzichten en adviezen over onderwerpen waar de hosts zelf graag over hadden willen leren toen ze jonger waren. De openhartige en informatieve benadering maakt deze serie niet alleen boeiend voor mensen met diabetes, maar ook voor hun vrienden, familie en zorgverleners.


Insuline Mijn Benzine - Aflevering 1: Seks, hormonen & zwangerschap

Maarten en Roxanne trappen de serie af met een bijzonder onderwerp om te bespreken als je elkaar eigenlijk niet echt kent; seks. Want hoe gaat dat als je diabetes type 1 hebt? Kan het nog spontaan of ga je altijd voorbereid te werk? En hoe zit het met je libido? Een ervaringsdeskundige op het thema hormonen en zwangerschap schuift aan. Want je cyclus heeft ook impact op je glucosewaarden. En zwanger zijn en borstvoeding geven doe je er ook niet zomaar bij. Dat vraagt veel extra zorg en (zelf)controle. Maar je krijgt er ook veel voor terug; en dat is meer dan alleen de baby. Ziet Roxanne het al zitten?"Insuline Mijn Benzine" is te beluisteren via alle grote podcast apps.

7 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page