top of page
G&K_GRADIENT-BLAUW-ROOD.png
  • Foto van schrijverGeuren en Kleuren

In Afrika besta ik niet wordt geproduceerd door Geuren & Kleuren Media

Geuren & Kleuren Media kondigt met trots de lancering aan van een nieuwe en grensverleggende podcastserie, "In Afrika besta ik niet", geproduceerd voor Omroep Zwart. Deze podcast verkent de complexe reis van Nanoah, de eerste non-binaire Nederlander met een X in diens paspoort, naar verzoening tussen hun Nigeriaanse roots en queer identiteit.


Omroep Zwart, opgericht onder leiding van rapper Akwasi en filmregisseur Gianni Lieuw-A-Soe, staat bekend om hun streven naar inclusieve programma's die nieuwe stemmen en perspectieven brengen naar het Nederlandse publieke omroepbestel. Deze samenwerking met Geuren & Kleuren Media benadrukt dat streven, waarbij "In Afrika besta ik niet" een belangrijke bijdrage levert aan het diversiteitslandschap van de Nederlandse media.


In deze meeslepende serie wordt het persoonlijke verhaal van Nanoah verteld, die geconfronteerd wordt met de uitdagingen van queer-zijn binnen de Nigeriaanse cultuur. Als reactie op de gebeurtenissen rond de moord op George Floyd in 2020 en de groeiende aandacht voor de Black Lives Matter-beweging, voelt Nanoah de dringende behoefte om verbondenheid te vinden met hun roots. Echter, de spanning tussen queer-zijn en Nigeriaans-zijn lijkt onoverkomelijk. In de podcast gaat Nanoah met hun vader en partner naar Nigeria waar zij in gesprek gaan met familie en de lokale (underground) queer community.

De podcast gaat op 27 november 2023, is een productie van Geuren & Kleuren Media, een toonaangevende podcastproducent die zich richt op het vertellen van verhalen die mensen verder helpen en van maatschappelijk belang zijn.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page